در اين وبلاگ


مشاوره مامایی جوانه|مشاوره تلفنی مامایی و بارداری|Midwifery Consulting by phone

سلام؛ به وبسایت ما خوش آمدید،

گروه مشاوره مامایی جوانه در نظر دارد به جهت بالا بردن اطلاعات «بهداشتی-مامایی» شما دختران امروز و مادران فردا گام هایی را با کمک شما دوستان بردارد.

تلاش ما بر این است که اطلاعات ارائه شده در عین جامع و به روز بودن، بر روی نکات کاربردی موضوع تاکید داشته و از آوردن اسامی و اصطلاحات صرفا تخصصی اجتناب شده است.

هم چنین بخش مشاوره مامایی آنلاین، آماده پاسخگویی به سوالات شماست.

در صورت تمایل از طریق منوها و کادرهای بالای سایت، وارد اینستاگرام و تلگرام ما شده و مطالب بیشتری را ملاحظه نمایید.

مشاوره مامایی تلفنی:

9092305629 (از تلفن ثابت و در تهران)

9099071174 (از تلفن ثابت و در سراسر کشور)

کریمی؛ کارشناس مامایی

آخرین نظرات


 مشاوره مامایی تلفنی




کم خونی در زنان جدی است....!

پنجشنبه, ۸ آبان ۱۳۹۳، ۱۰:۲۴ ب.ظ

کم خونی فقر آهن

 

برای پیشگیری از ابتلا به کم‌خونی و فقر آهن، زنان و دختران باید در برنامه غذایی خود روزانه خود از منابع غذایی آهن‌دار مانند انواع گوشت قرمز، مرغ و ماهی و نیز حبوباتی نظیر عدس و لوبیا و سبزیجات دارای رنگ سبز تیره مانند اسفناج، جعفری و کلم بروکلی استفاده نمایند.از آنجایی که ویتأمین C موجب افزایش توان بدن در جذب آهن غذا می‌شود، مصرف میوه‌ها و سبزیجاتی که حاوی ‌این ویتأمین هستند، همراه با مواد غذایی حاوی آهن می‌تواند به جذب بیشتر آهن کمک نماید. به طور نمونه، استفاده از سالاد حاوی گوجه‌فرنگی، کلم، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای سبز یا رنگی و آب لیمو یا نارنج همراه با انواع غذا می‌تواند منجر به استفاده بهینه از‌ این مواد غذایی شود. خودداری از مصرف چای بلافاصله پس از خوردن غذا موجب می‌شود آهن غذا با ترکیبات موجود در چای باند شده و از جذب آهن جلوگیری کند.‌ این در حالی است که‌ این عادت غذایی نادرست در کشور ما ‌ایران رایج است و خود می‌تواند یکی از دلایل بروز کم‌خونی و فقر آهن در دختران و زنان شود. در دوران بارداری نیز با توجه به نیاز جنین به آهن، نیاز مادر به مصرف آهن بالا می‌رود. از‌ این رو، توصیه می‌شود که زنان باردار از پایان ماه چهارم تا سه ماه پس از زایمان، روزانه یک عدد قرص فروسولفات مصرف کنند تا از بروز کم‌خونی و فقر آهن در دوران بارداری جلوگیری به عمل آورند. برای پیشگیری از بروز کم‌خونی و فقر آهن در کودکان زیر 2 سال، نیز با توجه به ‌این که شیر مادر از نظر آهن فقیر است، مادران باید از پایان شش ماهگی که غذای کمکی کودک شروع می‌شود تا پایان 24 ماهگی، به غذای کودک پانزده قطره آهن اضافه کنند. فقط باید دقت نمایند که قطره آهن در ته دهان کودک ریخته شود و حتماً بعد از آن به کودک آب داده شود تا دندان‌های کودک سیاه نشود. مصرف تخم‌مرغ به دلیل غنی بودن زرده آن از آهن در برنامه غذایی هفتگی، به میزان سه عدد برای زنان و چهار تا پنج عدد برای کودکان می‌تواند مناسب باشد.

توصیه های طلایی جوانه:بسیاری از زنان جوان ما با این که به کم خونی فقر آهن مبتلا هستند اما از وجود این بیماری در خود مطلع نیستند!  علائم بیماری در اکثر موارد بیشتر خستگی زود رس و بی حوصلگی است گاهی سر گیجه های مختصر هم وجود دارد.          
 
توصیه ما این است که حتما سالانه آزمایش خون را انجام دهند.
 
 
درمان کم خونی فقر آهن بسیار ساده است مصرف 100 روز قرص فروس سولفات شب ها قبل از خواب.با پزشک یا مامای خود در این زمینه مشورت کنید.
 
 
 
  • کریمی

مصرف آهن

نظرات  (۱)

  • سارا پیرهادی
  • با سلام ،بدن من فقر آهن شدید دارد و روزها بسیار خسته و بی حوصله هستم!!!!ولی متأسفانه هنگام مصرف بعلت شیردهی دندان های کودکم سیاه شده!!!!
    چون هنگام شب شیر در دهان او مانده و به خواب می رود.البته دکتر روزی ۳ بار تجویز کرده بود و به محض دیدن سیاهی دندان نوزاد آن را قطع کردم
    آیا راه حلی دارد?
    پاسخ:
    با سلام مصرف قرص آهن در مادر باعث تغییر رنگ دندان کودک نمی شود .شما به خوردن قرص آهن ادامه دهید  وضمنا روزی یک عدد هم قرص اسید فولیک بخورید 
    بعد از 3 ماه مجدد آزمایش خون بدهید 
    اگر به کودک خود قطره آهن می دهید حتما بعد از آن مقداری آب به او بدهید  ودندان هایش را با یک گاز مرطوب پاک کنید.