سکنجبین خانگی و کاهو را در بهار از دست ندهید...!
سکنجبین خانگی بسازید
سیزده به در که از راه میرسد، خانوادههای ایرانی به اتفاق هم به بوستانها و جنگلها و تفریحگاههای مختلف میروند تا در روز طبیعت از بودن در کنار درختان و گلها لذت ببرند.آشنایی با روز طبیعت یکی از عادات خوب خانوادههای ایرانی در این روز مصرف کاهو و سکنجبین است که از قدیمالایام با شروع فصل گرم سال بر استفاده از آن تأکید و سفارش شده و تجربههای طب سنتی نشان داده است که مصرف سکنجبین در فصل بهار خواص درمانی دارد و از بروز برخی بیماریها جلوگیری میکند.
چرا مصرف کاهو و سکنجبین در فصل بهار به یک برنامه ثابت تبدیل شده است؟سکنجبین یا در واقع سرکه و انگبین، مخلوطی است از سرکه و عسل که به میزان و مقدار معین با هم مخلوط میکنند و شربتی خوشگوار و معطر و فرح بخش بهوجود میآورند.
با خواص سکنجبین آشنا شویدسکنجبین باعث دفع رطوبت زاید از معده و رودهها میشود و نقش مهمی در تقویت دستگاه گوارش دارد.در تهیه این شربت از سرکه استفاده میشود و سرکه قابلیت نفوذ بالایی دارد؛ به مفاصل هم نفوذ کرده و مواد و رطوبت مفاصل را از بین میبرد، همچنین باعث تحلیل رطوبت بد بدن میشود.
این شربت برای حفظ سلامت افراد گرم مزاج بسیار مفید بوده و باعث ایجاد سردی در کبدهای گرم میشود.خاصیت مهم سکنجبین رفع عطش است و مصرف آن در روزهای گرم از تشنگی مفرط جلوگیری میکند. این شربت گرفتگی عروق را رفع و معده را تقویت کرده و از صفرای رقیق پاک میکند.
سکنجبین خانگی بسازید
برای تهیه سکنجبین، این مواد را لازم دارید: سرکه2 لیوان، عسل 5 لیوان، آب 4 لیوان ولی مقدار آن به غلظت مورد نظر شما بستگی دارد.ابتدا سرکه و عسل و آب را مخلوط کرده بجوشانید و کف آن را بگیرید تا به یکچهارم برسد و به قوام برسد، البته عدهای معتقدند آنقدر باید بجوشد تا یک پنجم مخلوط باقی بماند. هر زمان به غلظت مورد نظر رسید سکنجبین شما آماده است و میتوانید پس از خنک شدن، آن را بهصورت شربت و یا با کاهو میل کنید. در تهیه سکنجبین میتوان از عرق نعناع یا از خود نعناع هم استفاده کرد تا از عطر و خواص آن بهرهمند شد.
مصرف کاهو با سکنجبین باعث افزایش اشتها میشود.اگر آب پخته کاسنی را با سکنجبین میل کنید بهترین داروی تبهای طولانی و مداوم است.
یک نکته مهم مصرف سکنجبین برای افرادی که سرفه میکنند مناسب نیست و سرفه آنها را تشدید میکند.
- ۹۴/۰۱/۰۹