اصول صحیح تغذیه در بارداری(جلسه نهم کلاس بارداری و زایمان...)
سلام
همراهان خوبم این جلسه میخواهم در رابطه با تغذیه صحیح در بارداری صحبت کنم.
اصولا در این دوران از ابتدا تا انتها علاوه براینکه تغذیه مادر به گونه ای باشد که فرزند سالم وتوانمندی را پرورش دهد باید طوری برنامه ریزی شود که مشکلاتی مانند ویار ،ترش کردن ویبوست را هم پشت سر گذارد بنابراین:
وعده های غذا باید کوچک ودفعات آن زیاد شود یعنی مادر نباید در وعده شام یا ناهار کاملا سیر شود!
بله وقتی خانم معده اش را پر میکند احتمال استفراغ وترش کردن زیاد است
از غذاهای کم چرب وخشک استفاده کند
نان سنگک بهترین نان است
مصرف سبزی ومیوه را افزایش دهید
فست فود وغذاهای آماده تا پایان بارداری ممنوع
ماهیهای کوچک مانند قزل آلا دوبار در هفته
شبرینی وشکلات محدود شود
از مغزها به صورت خام حتما در میان وعده ها استفاده گردد
خرما کشمش انجیر خشک دز موقع احساس گرسنگی وضعف بهترین گزینه است
مصرف جگر وکله پاچه توصیه نمیشود
در سه ماه اول بارداری خانم بطور نرمال باید یک کیلو زیاد شود ودر سه ماه دوم وسوم هر کدام بین پنج تا شش کیلو پس جمعا بین 12-16 کیلو افزایش وزن طبیعی است
البته افراد لاغر افزایش وزن بیشتری دارند.در سه ماهه آخر که چربی زیر پوست جنین ساخته میشود استفاده از برنج ماکارونی سیب زمینی افزایش یابد
مرتب ماهانه وزن کنید اگر در ابتدای بارداری وزنتان به خاطر ویار زیاد نشد نگران نباشید در ماههای آخر جبران مبشود.مصرف قرص آهن از ماه چهارم باید شروع شود اگر تغذیه خوبی دارید استفاده از مولتی ویتامین ها ضروری نیست.خوردن لبنیات شیر دوغ ماست بسته به ذایقه خانم باید حداقل روزی دولیوان باشد.در این دوران آب زیاد بنوشید.از غذاهای آب پز بیشتر استفاده کنید غذاهای سرخ شده احتمال ترش کردن را زیاد میکند
یک مطلبی که آخر بحث این جلسه بگویم اینکه بعد از خوردن غذا بلافاصله دراز نکشبد و1-2ساعت فاصله بیندازید.خوب مواظب خودتان باشید
خدانگهدار
برچسب ها: مشاوره مامایی، مشاوره مامایی تلفنی، مشاوره مامایی جوانه
- ۹۴/۱۱/۱۳