در اين وبلاگ


مشاوره مامایی جوانه|مشاوره تلفنی مامایی و بارداری|Midwifery Consulting by phone

سلام؛ به وبسایت ما خوش آمدید،

گروه مشاوره مامایی جوانه در نظر دارد به جهت بالا بردن اطلاعات «بهداشتی-مامایی» شما دختران امروز و مادران فردا گام هایی را با کمک شما دوستان بردارد.

تلاش ما بر این است که اطلاعات ارائه شده در عین جامع و به روز بودن، بر روی نکات کاربردی موضوع تاکید داشته و از آوردن اسامی و اصطلاحات صرفا تخصصی اجتناب شده است.

هم چنین بخش مشاوره مامایی آنلاین، آماده پاسخگویی به سوالات شماست.

در صورت تمایل از طریق منوها و کادرهای بالای سایت، وارد اینستاگرام و تلگرام ما شده و مطالب بیشتری را ملاحظه نمایید.

مشاوره مامایی تلفنی:

9092305629 (از تلفن ثابت و در تهران)

9099071174 (از تلفن ثابت و در سراسر کشور)

کریمی؛ کارشناس مامایی

آخرین نظرات


 مشاوره مامایی تلفنی




داروهای محرک تخمدان چگونه اثر میکنند؟

پنجشنبه, ۲۳ دی ۱۳۹۵، ۰۱:۳۸ ب.ظ
کلومیفن گاهی اوقات باعث بروز مشکلاتی مانند تاری دید و تهوع می‌شود و ممکن است در بعضی از مصرف کنندگان مشکلات روده ایجاد کند.
دکتر معصومه یونسی جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ فوق تخصصی نازایی و جراحی لاپاراسکوپی یکی از کسانی است که در زمینه‌ی ناباروری فعالیت می‌کند. از او درباره‌‌ی قرص‌های تحریک باروری و تاثیراتی که روی زنان دارد سوالاتی پرسیدیم که می‌خوانید.

کلومیفن و لتروزول مهمترین داروهایی است که برای تخمک گذاری تجویز می‌شوند، هر کدام از این داروها برای کدام یک از خانم‌ها تجویز می‌شود؟
لتروزول دارویی است که برای افرادی که دارای مشکل پلی کیستیک تخمدان هستند. پلی کیستیک به نارسایی هورمونی می‌گویند که در تخمدان خانم‌ها اتفاق می افتد. معمولا کسانی که با این مشکل مواجه هستند دارای سیکل‌های قاعدگی نامنظمی هستند و اغلب موهای زائد در صورت‌شان رشد می‌کند و گاهی اوقات با افزایش وزن روبرو می‌شوند. به طور کلی بیش از 5 درصد از زنانی که در سن باروری هستند با این مشکل مواجه می‌شوند که در اغلب موارد می‌توان آن را با تجویز دارو حل کرد.
اما برای کسانی که مشکل پلی کیستیک ندارند قرص کلومیفن تجویز می‌شود. این قرص‌ها بعد از سونوگرافی که توسط پزشک انجام می‌شود و با توجه به وضعیت بدنی که فرد دارد برای او تجویز می‌شود. انتخاب هر کدام از این داروها به نظر پزشک و نتیجه‌ی سونوگرافی بستگی دارد.

عوارض شایع مصرف این داروها چیست؟
کلومیفن گاهی اوقات باعث بروز مشکلاتی مانند تاری دید و تهوع می‌شود و ممکن است در بعضی از مصرف کنندگان مشکلات روده ایجاد کند. توصیه‌ی پزشکان این است که فرد اگر بعد از مصرف کلومیفن دارای تاری دید شد بهتر است هرچه زودتر دست از مصرف این قرص بکشد و آن را ادامه ندهد و با مشورت پزشک داروی دیگری جایگزین کند. لتروزول هم عوارض شایعی مانند سر درد، تهوع و ... را ایجاد می‌کند. این قرص تاری دید ندارد و عوارض گوارشی‌اش هم معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند.

وضعیت خانم‌ها بعد از قطع کردن داروهای تخمک‌گذاری به چه شکل پیش می‌رود؟ 
معمولا اتفاق خاصی برای‌شان رخ نمی‌دهد.

بعد از مصرف این دارو چقدر می‌توان به نتیجه امیدوار بود؟
بستگی به خیلی از موارد دارد. مثلا اگر اسپرم مرد قوی و خوب و وضعیت جسمی خانم مساعد باشد و از پلی کستیک شدید تخمدان رنج نبرد می‌توان خیلی زیاد به باروری امیدوار بود.

تا چه مدتی مشخص می‌شود که این دارو به بیمار جواب داده یا نه؟
معمولا این داروها در مرحله‌ی اول، دوم و یا سوم به بیمار جواب می‌دهند و مشکل او را حل می‌کنند.

دوره‌ی زمانی مصرف این داروها چه مدتی است؟
این داروها را می‌توان تا سه ماه تجویز کرد. هر ماه یک دوره. اگر نتیجه‌ای حاصل نشود باید آزمایش بگیریم تا مشخص کنیم سیستم انعقادی یا ایمونوژیک مشکل دارد یا نه. بعد از سه ماه که این دارو مصرف شد و بیمار نتیجه‌ای نگرفت تجویز  دوباره‌اش فایده‌ای ندارد.
  • کریمی